11tého dubna 2010 byla v Praze výstava nožů , inu došel jsem si vyzvednout nůž od Blacka – nůž do kuchyně
Zde je pár foteček
Materiál švedská prášková ocel RWL 34 ( podle mnoha není nic lepšího )
Kaleno ve vakuu profesionálním kaličem.
přiložky jsou ze švestky – přichycené torxovými šrouby a měděnou trubičkou precizní uchycení jak je u Blacka standartní.
nůž je klasického tvaru žádný experiment šíře nože u kořene 3,2mm maximální výška ostří 50mm délka pracovní části ostří 19cm, výrazné plus je možnost odložení bříška palce na kořen nože.
Nůž byl dnes podroben testu dlohodobé práci v kuchyni při výrobě 100 litru hovězího guláše to znamená že pokrájel 40kg cibule a 40ti kilogramu hovězího masa. Ostří nedoznalo změny – kudlu měl v ruce „PAN kuchař a moje maličkost“ Makal nonstop 4 hodiny a dle mistra kuchaře je precizní v tahu i v mírném „sekutahu“ prostě dokrojování šlach v hovězím mase nebylo namáhavé šlo to jak řezat máslo.
Zítra 16.dubana 2010 dostane nůž test jako žádný před ním - jedu pomoct se škavřením cca 300 kg vepřového sádla tedy stáhnout sádlo od kůže nařezata na kostky.